Vad är Landsbygdsriksdagen?

Landsbygdsriksdagen arrangeras vartannat år runt om i Svenskfinland och hölls senast på Åland. År 2021 står Östra Nyland som värd!

Den sextonde finlandssvenska Landsbygdsriksdagen ordnas i Lovisa den 25-26.3. Landsbygdsriksdagen är en konferens som samlar landsbygdsaktiva från hela Svenskfinland. Evenemanget är en röst för byarna, organisationerna och människorna på landsbygden. Även gräsrotsrörelserna i städerna är välkomna med, för utmaningarna är ofta de samma fast omgivningen varierar.

Utvecklingsförening SILMU rf står som arrangör för Landsbygdsriksdagen 2021, i samarbete med det finlandssvenska landsbygdsnätverket.

Gilla oss på Facebook


 

Inlägg om Landsbygdsriksdagen 2016 finns här

Landsbygdsriksdagens resolution 2016 finns här


 

Motioner bildar underlag för diskussionerna

Inkomna motioner bildar underlag för kommande diskussioner om landsbygdens framtid. Motionerna kommer att föras vidare både på nationell och Europeisk nivå, till våra politiska partier inför kommande regeringsförhandlingar och till den Europeiska landsbygdsriksdagen senare i höst. 

Som deltagare har ni möjlighet att påverka vilka frågor som förs fram från Landsbygdsriksdagen.

Motioner och idéer kan lämnas in på förhand till info@leader.ax

 

Gränsöverskridande Samarbete + Jag = Sant?!

19.05.2018 kl. 09:19
Välkommen att träffa Ester Miiros på lördagens temaföreläsning 15.45-16.30

Hej!

Jag heter Ester Miiros-Hollsten och bor på Åland. Efter 20 år inom utbildningsvärlden ville jag göra något annat.

Det blev företagsekonomi, projektledning och företagande. Just nu har jag ett flerårigt uppdrag att som informatör främja gränsöverskridande projekt inom EU:s finansieringsprogram Central Baltic. 

Jag mår bra och växer genom goda möten och lämpliga utmaningar. Jag blir berörd av naturen och vill leva nära havet. Jag är precis som du en del av en obruten linje från livets begynnelse. Tänk... Och jag vet att det är just vi, du och jag, som gör en skillnad.

På 45 minuter vill jag stimulera dig med några uppgifter som utgår från dig själv och din region, där du får fundera på vad som ”finns i skafferiet” och vad man kunde göra av det. Jag kommer att ge några (egna) exempel på hur nätverk och kontakter plötsligt får en att ”tillreda något helt nytt”, och min avsikt är att inspirera dig att identifiera åtminstone en ny möjlighet till samarbete utanför de vanliga ramarna.

Passar det dig? 

VÄLKOMMEN!

Och om det fungerar, så kanske jag skickar dig lite material – några frågor – på förhand.

Leader Åland
Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver: